ECOLOGISCH DRUKKEN

EEN ISO14001-GECERTIFICEERD EN EMAS-geregistrEERD BEDRIJF

Ons proactief milieubeleid resulteert eveneens in het behalen van verschillende milieucertificaten. In 2022 konden we het ISO14001-certificaat in ontvangst nemen en behaalden we als eerste Belgische offset-vellendrukkerij een EMAS-registratie! Je vindt uitgebreide info over ons milieubeleid in onze milieuverklaring

 

KLIMAATNEUTRAAL DRUKKEN

Op 26 april 2015 sloten we een samenwerkingsakkoord af met CO2logic om de CO2-voetafdruk van onze onderneming te berekenen, verminderen en compenseren. De berekeningen gebeuren volgens erkende internationale standaarden, maar zijn aangepast aan de Belgische energiemix en emissiefactoren. Op deze manier kunnen we zo nauwkeurig mogelijk de klimaatimpact opvolgen en verder verkleinen.

Reeds vanaf oktober 2015 bieden wij 100% klimaatneutraal drukwerk aan volgens de PAS 2060 standaard voor CO2-neutraliteit. Bovendien geldt dit voor ‘al’ onze drukwerken, dus niet enkel voor de klant die het vraagt. Onze bedoeling is om steeds minder CO2 te moeten compenseren en toch CO2-neutraal te blijven.

 

HART VOOR HET MILIEU

Drukkerij Van der Poorten heeft een hart voor het milieu. Daarom is duurzame ontwikkeling een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsstrategie.

Via een proactief milieubeleid, de ontwikkeling van nieuwe producten en innovatieve diensten, emissiereducties en ecologisch verantwoord drukken, slagen wij erin om onze ecologische voetafdruk sterk te reduceren.

Maar 'duurzame ontwikkeling' omvat meer dan ecologie alleen. Wij engageren ons om tegemoet te komen aan zoveel mogelijk Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (opgesteld door de Verenigde Naties). 10 van de 17 doelstellingen hebben we reeds gerealiseerd.

Ontdek ze hier!

GEBRUIK VAN ECOLABELS

Ecologisch drukken betekent voor ons ook drukken op FSC®- of PEFC® gecertificeerd papier, vervaardigd uit duurzaam beheerde bossen. In combinatie met het gebruik van biologische inkt drukken wij dan ook groener dan ooit. Ook bij de aankoop van duurzame goederen als verbruiksgoederen houden wij niet enkel rekening met het economisch en functioneel aspect, maar ook met het veiligheids- en milieuaspect.

EEN DAK VOL ZONNEPANELEN

Een belangrijke stap naar hernieuwbare energie hebben we in 2010 gezet met de installatie van fotovoltaïsche zonnecellen op het dak van onze drukkerij. Hiermee produceren we 100% groene energie en voorzien we in iets meer dan 1/3 van onze energiebehoefte. Maar ook de stroom die we via Eneco van het netwerk afnemen, is 100% groen. Bovendien sorteren en recycleren we alle (grafische) afvalproducten en rijden we zoveel mogelijk met een elektrische wagen naar klanten.

GA VOOR Duurzaam

Wilt u meer weten over ecologisch drukken of wilt u een offerte op maat ontvangen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag.