Een ISO14001-gecertificeerd en EMAS-geregistreerd bedrijf

Onze wereld is voortdurend in evolutie, net als moeder aarde. Maar het besef groeit dat wij onze planeet nodig hebben om te overleven en de klimaatopwarming moeten tegenhouden.

In deze periode van ingrijpende veranderingen heeft een mens nood aan vaste waarden. Ze geven ons een vertrouwd gevoel en vormen een kompas waarop we ook in stormachtige tijden kunnen terugvallen. Laat dat nu net de kracht van papier zijn. Al vele eeuwen vormt papier een vaste waarde. Een drager die de tijd weet te trotseren. Bij papieren media hoeft u zich ook geen zorgen te maken of uw applicaties een update nodig hebben 😉.

Trouwens, de papierindustrie is een van de meeste circulaire sectoren: in Europa wordt papier tot 80% gerecycleerd. In de praktijk betekent dit dat u papier maar liefst 7 keer kunt hergebruiken. Het is een boodschap die niet genoeg herhaald kan worden. Men denkt nog veel te snel dat papier produceren gelijkstaat met bomen vellen. Terwijl men in werkelijkheid enkel vezels nodig heeft om papier te maken. Door een bos goed te onderhouden en te snoeien in een straal van 100 kilometer rond een papierfabriek kan er steeds voldoende basisgrondstof voor de papierproductie aangevoerd worden. Dit heeft als positief gevolg dat het bladeroppervlak twee tot drie keer groter wordt en men een groene long krijgt die heel wat extra CO2 uit de lucht kan halen.

In 2022 mochten we het ISO14001-certificaat in ontvangst nemen en als eerste offset-vellendrukkerij de EMAS-registratie! ‘Samen aan een duurzame toekomst bouwen’, dat doen we al meer dan 70 jaar en 100% klimaatneutraal sinds 2015! Je vindt hierover uitgebreide info in onze milieuverklaring

Graag bieden wij u, als EMAS-geregistreerd bedrijf, onze klimaatneutrale en gepersonaliseerde manier van werken aan. Een groep van 45 medewerkers die elk met hun expertise ervoor zorgen dat u met uw drukwerk een springlevende indruk kunt maken. En dit dankzij de eeuwenoude kracht van papier.