Plantaardige Bio-inkten

Duurzame ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van drukkerij Van der Poorten in Leuven. Daarom zijn wij onlangs ook overgeschakeld op het gebruik van 100% bio-inkten voor al ons drukwerk. Bio-inkten zijn onder meer gebaseerd op plantaardige bindmiddelsystemen. Hierdoor zijn ze beter afbreekbaar dan de klassieke minerale inkten, en dus beter voor het milieu en onze drukkerij.

Onze keuze voor bio-inkten is niet alleen milieuvriendelijk, deze inkten bieden ook technische voordelen. De hoog geconcentreerde bio-inkten slaan zeer snel weg, hebben een goede oxidatieve droging en drukken uitermate puntscherp uit. Zo blijven we ook steeds investeren in nieuwe druktechnieken en vernieuwende technologie├źn.

Wij kozen specifiek voor de Novavit F950 Plus BIO.

Deze hoog gepigmenteerde vierkleuren-inkt is geschikt voor alle papiersoorten. Een nieuw ontwikkeld bindmiddel op basis van 100% plantaardige grondstoffen maakt deze inkt uitermate geschikt voor onze snellopende drukpersen.

De keuze voor het gebruik van 100% bio-inkten stelt ons in staat om, via een milieuvriendelijk productieproces, alle soorten drukwerken van hoge kwaliteit aan te bieden.

Drukkerij Van der Poorten n.v.
Diestsesteenweg 624
3010  Leuven