Een nieuwe wagen voor een groenere toekomst bij Drukkerij Van der Poorten

Drukkerij Van der Poorten werkt reeds jaren aan het verkleinen van haar ecologische voetafdruk. Met de aankoop van een hybride-wagen hebben we een verdere stap in deze richting gezet.  De Volvo V60 Plug-In Hybrid is een wagen die onlangs nog de prijs voor ‘Clean Car of the Year’ in ontvangst mocht nemen.

Deze wagen heeft een rijbereik tot 50 km op elektriciteit en tot 900 km in de hybride-modus. In deze modus verbruikt de wagen 1,8 liter /100 km en dit door een efficiënte samenwerking van de elektromotor met de dieselmotor.

Een drukkerij met oog voor het milieu

De aankoop van deze wagen past perfect in de ecologische bedrijfsstrategie van drukkerij Van der Poorten. Zo wordt de elektromotor dagelijks opgeladen door eigen opgewekte groene energie via zonnepanelen die reeds eerder op ons bedrijfsgebouw werden geïnstalleerd en waarmee wij ongeveer de helft van onze dagelijkse behoefte aan energie zelf kunnen voorzien. 

Een eerdere stap in het ‘groener’ maken van onze drukkerij, was de overschakeling naar het gebruik van 100% biologische inkten. Deze inkten zijn volledig biologisch afbreekbaar en  dragen bovendien bij aan de kwaliteit van het drukwerk. 

Drukkerij Van der Poorten wenst via tal van initiatieven en nieuwe technologieën aan een groene en gezonde toekomst te werken en wij geven hierin dan ook graag het goede voorbeeld. Wij houden u op de hoogte.

Drukkerij Van der Poorten n.v.
Diestsesteenweg 624
3010  Leuven