Terug naar overzicht
DRUKKERIJ VAN DER POORTEN TOONT ZIJN ENGAGEMENT TER BESCHERMING VAN HET KLIMAAT

Drukkerij Van der Poorten gaat verder dan wat de Europese, nationale en regionale regelgeving verplicht, en toont zijn engagement ter bescherming van het klimaat.

De Vlaamse Klimaattop: Ingediende engagementen: Drukkerij Van der Poorten drukt klimaatneutraal

Duurzaamheid is voor Van der Poorten heel belangrijk. Zo sloten we een samenwerkingsakkoord af met CO2-logic om de CO2-voetafdruk van onze onderneming te berekenen, te verminderen en te compenseren (scope 1,2 en 3). Onze eigen werking, maar ook deze van ons aangekocht papier is dus volledig CO2-neutraal.

De vermindering van de CO2-voetafdruk van onze gebouwen gebeurt d.m.v. een energieprestatiecontract met Factor4. Het CO2-reductiepotentieel bleek vooral te zitten in de verlichting, de perslucht en in de verwarming. Factor4 is hierbij de ESCO: ze werken prestatiegericht en ontzorgen ons voor het realiseren van reducties.

Reeds vanaf oktober 2015 bieden wij 100% klimaatneutraal drukwerk aan volgens de PAS 2060 standaard voor CO2-neutraliteit. Bovendien geldt dit voor ‘al’ onze drukwerken, dus niet enkel voor de klant die het vraagt. Onze bedoeling is om steeds minder CO2 te moeten compenseren en toch CO2-neutraal te blijven.

www.vlaamseklimaattop.be